Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
z kapeluszy, zeskrobać ozdobnie część skórki.
Na podłużnym półmisku ułożyć rybę obraną ze skóry i obłożyć pieczarkami. Obok w sosjerce podać sos posypany koperkiem.
Nasza rada
Pieczarki można też lekko podsmażyć w całości na patelni.
Karp na niebiesko

1,5 kg karpia, 1/8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany
Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła
z kapeluszy, zeskrobać ozdobnie część skórki.<br>Na podłużnym półmisku ułożyć rybę obraną ze skóry i obłożyć pieczarkami. Obok w sosjerce podać sos posypany koperkiem.<br>Nasza rada<br>Pieczarki można też lekko podsmażyć w całości na patelni.<br>Karp na niebiesko<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg karpia, 1/8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany<br>Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego