Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.
Podawać z chlebem.
Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.
(4 porcje)

PO MAROKAŃSKU
90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty
FLAKI
1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz
FASOLA Z MIĘSEM
50 dag mięsa wołowego bez kości
spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.<br>Podawać z chlebem.<br>Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;PO MAROKAŃSKU&lt;/tit1&gt;<br>90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty<br>&lt;tit1&gt;FLAKI&lt;/tit1&gt;<br>1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz<br>&lt;tit1&gt;FASOLA Z MIĘSEM&lt;/tit1&gt;<br>50 dag mięsa wołowego bez kości
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego