Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
tak długo, aż płyn zgęstnieje na tyle, ze osiądzie na wszystkich składnikach błyszczącą powłoczką.
WARZYWA DUSZONE W MIKROFALÓWCE

400 g chińskich warzyw
2 łyżki oleju
125 ml bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw
przyprawa "pięć smaków"
1 łyżeczka tartego imbiru
1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2 cm. Olej podgrzewać w mikrofalówce 30 sek. W maksymalnej temp. Dodać warzywa i wymieszać. Przykryć folią do pieczeni i podgrzewać 2 min w najwyższej temperaturze.
2 W oddzielnej misce zagotować bulion. Po minucie dodać do niego szczyptę przyprawy "pięć smaków" i imbir. Polać warzywa sosem. Przykryć je i gotować
tak długo, aż płyn zgęstnieje na tyle, ze osiądzie na wszystkich składnikach błyszczącą powłoczką.<br>WARZYWA DUSZONE W MIKROFALÓWCE<br>&lt;gap&gt;<br>400 g chińskich warzyw<br>2 łyżki oleju<br>125 ml bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw<br>przyprawa "pięć smaków"<br>1 łyżeczka tartego imbiru<br>1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2 cm. Olej podgrzewać w mikrofalówce 30 sek. W maksymalnej temp. Dodać warzywa i wymieszać. Przykryć folią do pieczeni i podgrzewać 2 min w najwyższej temperaturze.<br>2 W oddzielnej misce zagotować bulion. Po minucie dodać do niego szczyptę przyprawy "pięć smaków" i imbir. Polać warzywa sosem. Przykryć je i gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego