Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
suszone peperoncini, cukier, sól, 3 szklanki beszamelu
Pieczarki pokroić na cząstki, cukinię - w półplasterki, piersi kurczak - w paski. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i usmażyć na niej mięso. Przełożyć na talerzyk, a na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pieczarki. Gdy się zrumienią, dodać cukinię i chwilę smażyć razem.
W rondlu z grubym dnem rozgrzać resztę oliwy, podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę, czosnek i peperoncini, po kilku minutach wyjąć papryczkę i dodać kurczaka, pieczarki z cukinią, podzielony na różyczki brokuł, obrane pomidory pokrojone w kostkę i połowę zmiksowanych pomidorów w zalewie, dusić na małym ogniu około 15 min. następnie dodać śmietanę, pokrojone
suszone peperoncini, cukier, sól, 3 szklanki beszamelu<br>Pieczarki pokroić na cząstki, cukinię - w półplasterki, piersi kurczak - w paski. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i usmażyć na niej mięso. Przełożyć na talerzyk, a na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pieczarki. Gdy się zrumienią, dodać cukinię i chwilę smażyć razem.<br>W rondlu z grubym dnem rozgrzać resztę oliwy, podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę, czosnek i peperoncini, po kilku minutach wyjąć papryczkę i dodać kurczaka, pieczarki z cukinią, podzielony na różyczki brokuł, obrane pomidory pokrojone w kostkę i połowę zmiksowanych pomidorów w zalewie, dusić na małym ogniu około 15 min. następnie dodać śmietanę, pokrojone
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego