Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.
2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.
3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia, następnie zmniejszyć gaz i dusić na wolnym ogniu, ż do wydzielenia się soku. Powoli mieszając, wlać sos worcester
wgłębieniami (lub do osobnych foremek). Na wierzch położyć drugą, tak samą formę, by babeczki za bardzo nie wyrosły. Można je też przykryć pergaminem i napełnić ryżem, wtedy zachowają odpowiedni kształt.<br>2 Babeczki piec 10 minut, potem zdjąć wierzchnią, zabezpieczającą je formę lub pergamin i wsypać ryż. Piec jeszcze 10 minut, ż ciasto nabierze pięknego, złotego koloru.<br>3 W tym czasie przygotować nadzienie: w pozostałych 25 g masła podsmażyć na zloty kolor cebulę i pokrojony stek. Dodać pieczarki i smażyć je krótko, do zbrązowienia, następnie zmniejszyć gaz i dusić na wolnym ogniu, ż do wydzielenia się soku. Powoli mieszając, wlać sos worcester
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego