Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
towarowy.
Najlepiej spożyć przed końcem:


PIEPRZ CZARNY
mielony
Życie ze smakiem!
PIEPRZ CZARNY MIELONY Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Otrzymywany jest z owoców nie w pełni dojrzałych, zielonych lub żółknących. Zebrane jagody suszone są na słońcu do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się
towarowy.<br>Najlepiej spożyć przed końcem: &lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;PIEPRZ CZARNY&lt;/&gt;<br>mielony<br>Życie ze smakiem! <br>&lt;name type="prod"&gt;PIEPRZ CZARNY MIELONY&lt;/&gt; Jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Otrzymywany jest z owoców nie w pełni dojrzałych, zielonych lub żółknących. Zebrane jagody suszone są na słońcu do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego