Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
z szampanem i lekko ubić. Ostrygi popieprzyć i polać sosem.
Podawać gorące z bagietką.
(6 porcji) E.G.

Mule w sałatce
2 opakowania muli w oliwie (po 10 dag), 2 pomidory (20 dag), 1 czerwona cebula (6 dag), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu
Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek
z szampanem i lekko ubić. Ostrygi popieprzyć i polać sosem.<br>Podawać gorące z bagietką.<br>(6 porcji) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Mule w sałatce&lt;/tit1&gt;<br>2 opakowania muli w oliwie (po 10 dag), 2 pomidory (20 dag), 1 czerwona cebula (6 dag), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu<br>Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego