Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.

Miód

Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.
Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano do strzały Amora. Wosk i pyłki pszczele skutecznie ponoć powstrzymują proces starzenia się, a mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić
leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.<br><br>&lt;tit&gt;Miód&lt;/&gt;<br><br>Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.<br>Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano do strzały Amora. Wosk i pyłki pszczele skutecznie ponoć powstrzymują proces starzenia się, a mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego