Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kolację.
RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz je na chwilę w zimnej wodzie.
ZUPA
ORYGINALNA OGÓRKOWA
Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 289 kcal
300 g podrobów drobiowych,
2 kiszone ogórki,
1 marchewka,
1 cebula,
korzeń pietruszki,
50 g ryżu,
20 g masła,
2 ząbki czosnku,
zielenina:
natka pietruszki,
koperek,
szczypiorek,
2 listki laurowe,
kilka ziaren czarnego pieprzu,
sól do smaku,
50 g masła
Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu
kolację.<br>RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz je na chwilę w zimnej wodzie.<br>ZUPA<br>&lt;name type="prod"&gt;ORYGINALNA OGÓRKOWA&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 289 kcal<br>300 g podrobów drobiowych,<br>2 kiszone ogórki,<br>1 marchewka,<br>1 cebula,<br>korzeń pietruszki,<br>50 g ryżu,<br>20 g masła,<br>2 ząbki czosnku,<br>zielenina:<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>szczypiorek,<br>2 listki laurowe,<br>kilka ziaren czarnego pieprzu,<br>sól do smaku,<br>50 g masła<br>Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego