sosjerce.<br>RADA: do przygotowania pieczeni najbardziej odpowiednie jest chude mięso z udźca lub łopatka cielęca bez kości.<br>DRÓB<br><name type="prod">KURCZAK W SOSIE</><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>800 g Filetów z kurczaka,<br>1 l wody,<br>sól,<br>pieprz,<br>korzeń pietruszki,<br>korzeń selera,<br>200 g orzechów włoskich,<br>2 cebule,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 łyżki stołowe soku z cytryny,<br>125 g jogurtu naturalnego,<br>2 łyżki stołowe oliwy z oliwek,<br>1/2 łyżeczki mielonej papryki,<br>2 łyżki stołowe oleju,<br>kapusta pekińska,<br>pęczek świeżej zieleniny<br>Seler i pietruszkę obierz, umyj, i pokrój w niewielkie kawałki, włóż do garnka z lekko osoloną wodą i doprowadzaj do