Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
proporcji 5 dag masła na 50 dag makaronu. Czasami dodaje się do tej bazy trochę świeżych ziół (na przykład szałwi) lub startego parmezanu. Często gości na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu: 2-3 ząbki czosnku, 1-2 papryczki i aż pół szklanki oliwy). Przygotowanie tych urzekających prostotą specjałów trwa dosłownie tyle co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur.
Jak i kiedy podawać?
Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.
Potrawę nakładamy na
proporcji 5 dag masła na 50 dag makaronu. Czasami dodaje się do tej bazy trochę świeżych ziół (na przykład szałwi) lub startego parmezanu. Często gości na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu: 2-3 ząbki czosnku, 1-2 papryczki i aż pół szklanki oliwy). Przygotowanie tych urzekających prostotą specjałów trwa dosłownie tyle co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur. <br>Jak i kiedy podawać?<br>Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.<br>Potrawę nakładamy na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego