i pokroić w krążki. Rodzynki umyć i osączyć. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, dodać mięso, szafran i pozostałe masło. Chwilę smażyć, a następnie zalać wodą i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania włożyć miód, przyprawy, rodzynki oraz ciecierzycę. Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać.<br>(8 porcji)<br><br><tit1>Z BAKŁAŻANAMI I SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM</tit1><br>90 dag kuskusu, 6 jajek<br>BAKŁAŻANY<br>1 kg bakłażanów, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka papryki, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól<br>SOS MIĘSNO