Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i pokroić w krążki. Rodzynki umyć i osączyć. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, dodać mięso, szafran i pozostałe masło. Chwilę smażyć, a następnie zalać wodą i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania włożyć miód, przyprawy, rodzynki oraz ciecierzycę. Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać.
(8 porcji)

Z BAKŁAŻANAMI I SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM
90 dag kuskusu, 6 jajek
BAKŁAŻANY
1 kg bakłażanów, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka papryki, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól
SOS MIĘSNO
i pokroić w krążki. Rodzynki umyć i osączyć. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, dodać mięso, szafran i pozostałe masło. Chwilę smażyć, a następnie zalać wodą i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania włożyć miód, przyprawy, rodzynki oraz ciecierzycę. Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z BAKŁAŻANAMI I SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM&lt;/tit1&gt;<br>90 dag kuskusu, 6 jajek<br>BAKŁAŻANY<br>1 kg bakłażanów, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka papryki, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól<br>SOS MIĘSNO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego