opłukać, osuszyć, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Pomidory i cebulę pokroić na cząstki.<br>Wymieszać warzywa z oliwkami i przygotowanym sosem, odstawić pod przykryciem na 30 min. przed podaniem sałatkę posypać serem.<br><gap><br>Ziemniaczana<br>SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:<br><gap><br>Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.<br>Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z keczupem i olejem.<br>Czerwoną cebulę i ziemniaki pokroić w plastry. Wymieszać warzywa z sosem, odstawić na 20