Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy handlowe
Rok: 1999
fileta ze świeżego łososia
12 dużych krewetek
2 marchewki
seler naciowy
liście świeżego szpinaku
sok z cytryny
2 cebule (najlepiej czerwone)
100 ml białego wytrawnego wina
100 g ryby wędzonej
200 g słodkiej śmietany
Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.
Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na
fileta ze świeżego łososia <br>12 dużych krewetek<br>2 marchewki <br>seler naciowy<br>liście świeżego szpinaku<br>sok z cytryny<br>2 cebule (najlepiej czerwone)<br>100 ml białego wytrawnego wina <br>100 g ryby wędzonej<br>200 g słodkiej śmietany<br>Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.<br>Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego