Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 15 minut
Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.
Przygotowanie:
* Groch przebrać, opłukać, zalać litrem wody, dodać listek laurowy i cząber. Gotować do miękkości około 40 minut. Wyjąć listek laurowy i zmiksować groch z wywarem.
* Dodać wody tak, aby uzupełnić wyparowany płyn. Doprawić roztartymi z solą ząbkami czosnku, świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem.
* Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Na patelni mocno rozgrzać olej,, włożyć pokrojony
przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 15 minut<br>Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Groch przebrać, opłukać, zalać litrem wody, dodać listek laurowy i cząber. Gotować do miękkości około 40 minut. Wyjąć listek laurowy i zmiksować groch z wywarem.<br>* Dodać wody tak, aby uzupełnić wyparowany płyn. Doprawić roztartymi z solą ząbkami czosnku, świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem.<br>* Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Na patelni mocno rozgrzać olej,, włożyć pokrojony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego