Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.
SAŁATKA CEZARA
8 kromek bułki pszennej, 2 główki sałaty cukrowej, półtorej szklanki oliwy, sok z cytryny, jajko, filet z solonego śledzia lub puszka filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz.
Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z
już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA CEZARA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;8 kromek bułki pszennej, 2 główki sałaty cukrowej, półtorej szklanki oliwy, sok z cytryny, jajko, filet z solonego śledzia lub puszka filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz&lt;/&gt;.<br> Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego