Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
Surowy boczek (około 0,5 kg), trochę kiełbasy, cebula, czosnek, przyprawy, piwo, sól, odrobina mąki. Boczek kroimy w grube plastry, kiełbasę w "kanapkowe" plasterki (oczywiście im więcej rodzajów mięs tym lepiej - podaję wersję minimalną) Przyprawione (papryka-w proszku, pieprz, sól, jarzynka itp.) mięsko należy smażyć około 10 minut, aż się zarumieni, puści "sok" - można dodać odrobinę oleju (smalcu) ale niewiele bo boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko
Surowy boczek (około 0,5 kg), trochę kiełbasy, cebula, czosnek, przyprawy, piwo, sól, odrobina mąki. Boczek kroimy w grube plastry, kiełbasę w "kanapkowe" plasterki (oczywiście im więcej rodzajów mięs tym lepiej - podaję wersję minimalną) Przyprawione (papryka-w proszku, pieprz, sól, jarzynka itp.) mięsko należy smażyć około 10 minut, aż się zarumieni, puści "sok" - można dodać odrobinę oleju (smalcu) ale niewiele bo boczek i tak się wytopi. Na około 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodać pokrojoną 1 cebulę i posiekany 1 ząbek czosnku (to ważne - cebula czy czosnek zupełnie inaczej smakują, gdy są gotowane a inaczej jeśli je smażymy) -mięsko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego