Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
toksyn. Wtedy objawy chorobowe mogą się zaostrzać, a nawet mogą pojawiać się nowe.
Organizm nie przyjmuje obojętnie zmian, które przebiegają gwałtownie. Dotyczy to również odżywiania, dlatego nie należy rozpoczynać praktyki makrobiotycznej od diety nr 7. Według Ohsawy nie jest wskazane, aby dieta nr 7 była stosowana dłużej niż 10 dni, zaś w cięższych przypadkach chorobowych - nie dłużej niż 14 dni. Prowadzona powinna być pod okiem lekarza zapoznanego z makrobiotyką.
Dla urozmaicenia diety możemy stosować różne formy pożywienia zbożowo-kaszowego: chleb własnego wypieku, czapati, makaron oraz pasztety i kotlety z minimalną ilością przypraw. Diet Ohsawy nie należy mylić ze standardową dietą makrobiotyczną
toksyn. Wtedy objawy chorobowe mogą się zaostrzać, a nawet mogą pojawiać się nowe.<br>Organizm nie przyjmuje obojętnie zmian, które przebiegają gwałtownie. Dotyczy to również odżywiania, dlatego nie należy rozpoczynać praktyki makrobiotycznej od diety nr 7. Według &lt;name type="person"&gt;Ohsawy&lt;/&gt; nie jest wskazane, aby dieta nr 7 była stosowana dłużej niż 10 dni, zaś w cięższych przypadkach chorobowych - nie dłużej niż 14 dni. Prowadzona powinna być pod okiem lekarza zapoznanego z makrobiotyką.<br>Dla urozmaicenia diety możemy stosować różne formy pożywienia zbożowo-kaszowego: chleb własnego wypieku, czapati, makaron oraz pasztety i kotlety z minimalną ilością przypraw. Diet &lt;name type="person"&gt;Ohsawy&lt;/&gt; nie należy mylić ze standardową dietą makrobiotyczną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego