Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
koloru i aromatu często stosuje się w produkcji herbat środki chemiczne. W upalne lato dopuszcza się również picie soków owocowych.
Ponadto należy zaznaczyć, że zgodnie z zasadą równowagi powinno się mało pić. Wynika to stąd, że woda zawarta w potrawach makrobiotycznych, przede wszystkim w gotowanych kaszach i nasionach roślin strączkowych, zaspokaja nasze zapotrzebowanie.
Ilość napojów, przy prawidłowym odżywianiu makrobiotycznym, na ogół nie powinna przekraczać 0,5-1 l na dobę. W upalne dni jednak może okazać się za mała i należy wtedy kierować się pragnieniem.

Produkty zwierzęce
Makrobiotyka dopuszcza spożywanie mięsa w ilości 5-10%. Polecane jest bardziej mięso zwierząt wolno
koloru i aromatu często stosuje się w produkcji herbat środki chemiczne. W upalne lato dopuszcza się również picie soków owocowych.<br>Ponadto należy zaznaczyć, że zgodnie z zasadą równowagi powinno się mało pić. Wynika to stąd, że woda zawarta w potrawach makrobiotycznych, przede wszystkim w gotowanych kaszach i nasionach roślin strączkowych, zaspokaja nasze zapotrzebowanie.<br>Ilość napojów, przy prawidłowym odżywianiu makrobiotycznym, na ogół nie powinna przekraczać 0,5-1 l na dobę. W upalne dni jednak może okazać się za mała i należy wtedy kierować się pragnieniem.<br><br>&lt;tit&gt;Produkty zwierzęce&lt;/&gt;<br>Makrobiotyka dopuszcza spożywanie mięsa w ilości 5-10%. Polecane jest bardziej mięso zwierząt wolno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego