Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina
Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.
Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę
masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina<br>Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.<br>Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.<br>Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego