Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ewentualnie solą oraz pieprzem.
Steki w paprykowym sosie

600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki, cebula, 4 łyżki oleju, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz (mielony i w ziarnach), 1/4 szklanki piwa, łyżka śmietany, 3 korniszony
Mięso umyć, pokroić na 4 plastry, zbić, posolić, zalać piwem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, razem z korniszonami pokroić w paseczki. Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać.
Steki usmażyć z obu stron na oleju. Wyjąc. Na tym samym oleju podsmażyć najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym
ewentualnie solą oraz pieprzem.<br>Steki w paprykowym sosie<br>&lt;gap&gt;<br>600 g schabu środkowego lub mięsa od szynki, po strąku czerwonej i żółtej papryki, cebula, 4 łyżki oleju, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz (mielony i w ziarnach), 1/4 szklanki piwa, łyżka śmietany, 3 korniszony<br>Mięso umyć, pokroić na 4 plastry, zbić, posolić, zalać piwem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, razem z korniszonami pokroić w paseczki. Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać.<br>Steki usmażyć z obu stron na oleju. Wyjąc. Na tym samym oleju podsmażyć najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego