białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.<br><gap><br>CIASTO<br>TORT WINOGRONOWY<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>Ciasto: <br>200 g mąki,<br>2 łyżki stołowe kakao,<br>80 g cukru,<br>1 jajko,<br>80 g masła,<br>szczypt proszku do pieczenia<br>Krem i dekoracja:<br>400 g winogron,<br>2 łyżki stołowe żelatyny,<br>2 jajka, <br>100 g cukru,<br>cukier waniliowy,<br>4 małe kubeczki naturalnego jogurtu,<br>400 g śmietany,<br>fistaszki<br>Wymieszaj mąkę, kakao i cukier, dodaj całe jajko i posiekane masło. Wyrób ciasto, zawiń je w folię i na pół godziny wstaw do lodówki. Następnie wyklej ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego