Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
łyżek rumu, suszone owoce
Pszenicę umyć, namoczyć na noc w letniej wodzie. Odcedzić, zalać śwież wodą i gotować do miękkości. Migdały sparzyć, obrać i razem z orzechami posiekać. Rodzynki namoczyć, osączyć. Mak namoczyć na 3 godziny, zalać mlekiem,, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć. Dodać masło, cukier. Smażyć ok. 15 minut. Wystudzić. Wymieszać z pszenicą i bakaliami. Osłodzić do smaku miodem. Udekorować suszonymi owocami. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem ewentualnie skropić rumem
łyżek rumu, suszone owoce<br>Pszenicę umyć, namoczyć na noc w letniej wodzie. Odcedzić, zalać śwież wodą i gotować do miękkości. Migdały sparzyć, obrać i razem z orzechami posiekać. Rodzynki namoczyć, osączyć. Mak namoczyć na 3 godziny, zalać mlekiem,, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć. Dodać masło, cukier. Smażyć ok. 15 minut. Wystudzić. Wymieszać z pszenicą i bakaliami. Osłodzić do smaku miodem. Udekorować suszonymi owocami. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem ewentualnie skropić rumem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego