Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i udekoruj.
RADA: by niezjedzona galareta zachowała świeżość, przechowuj ją w lodówce w specjalnym pojemniku bez dostępu powietrza.
DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
NÓŻKI PO SZLACHECKU

Świeże nóżki wieprzowe bardzo dokładnie opal nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.
Gotuj wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 3 godzin, aż mięso zacznie odchodzić od kości.
Po tym czasie wyjmij nóżki z wywaru i ostudź. Mięso oddziel dokładnie od kości, pokrój je w paseczki i przełóż do dużej salaterki albo do małych misek. Odcedź
i udekoruj.<br>RADA: by niezjedzona galareta zachowała świeżość, przechowuj ją w lodówce w specjalnym pojemniku bez dostępu powietrza.<br>DOBRE RADY<br>PRZEKĄSKA<br>NÓŻKI PO SZLACHECKU<br>&lt;gap&gt;<br>Świeże nóżki wieprzowe bardzo dokładnie opal nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.<br>Gotuj wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 3 godzin, aż mięso zacznie odchodzić od kości.<br>Po tym czasie wyjmij nóżki z wywaru i ostudź. Mięso oddziel dokładnie od kości, pokrój je w paseczki i przełóż do dużej salaterki albo do małych misek. Odcedź
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego