i bardzo dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, następnie pokrajać w półkrążki, Paprykę osączyć z zalewy i pokrajać w krążki. Czosnek obrać z łupinek, pokrajać i rozgnieść drewnianą łyżką, wraz z solą, po czym wlewać po trochu olej i sok z cytryny - mieszając energicznie. Wymieszane jarzyny skropić przygotowanym sosem vinaigrette, posypać zieleniną. <page nr=14></div><br><br><div><tit>SZYJEMY SAME</tit><br><br><tit1>BLUZĘ DO SPODNI</tit1><br>NA USZYCIE BLUZY według zamieszczonego wzoru potrzeba 2,40 m materiału szerokości 0,90 m.<br>Bluza jest długa, z marynarskim kołnierzem, zapinana z przodu na zamek błyskawiczny. Lekko dopasowana do figury szwami bocznymi, szwem pośrodku tyłu i podłużnymi cięciami z przodu, od pach. Rękawy ma