Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mieć około dwóch-trzech centymetrów grubości.
DOBRE RADY
ZUPA
KREM ZIEMNIACZANY

400 g bekonu,
5 ziemniaków,
100 g śmietany,
2 łyżki stołowe masła,
3 łyżki stołowe mąki pszennej,
4 ząbki czosnku,
1-2 kostki bulionu drobiowego,
200 g tartego parmezanu,
1 średnia cebula,
50 g selera,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.
Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.
W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z
mieć około dwóch-trzech centymetrów grubości.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>KREM ZIEMNIACZANY<br>&lt;gap&gt;<br>400 g bekonu,<br>5 ziemniaków,<br>100 g śmietany,<br>2 łyżki stołowe masła, <br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>4 ząbki czosnku,<br>1-2 kostki bulionu drobiowego,<br>200 g tartego parmezanu,<br>1 średnia cebula,<br>50 g selera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.<br>W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego