mieć około dwóch-trzech centymetrów grubości.<br><tit>DOBRE RADY</><br>ZUPA<br>KREM ZIEMNIACZANY<br><gap><br>400 g bekonu,<br>5 ziemniaków,<br>100 g śmietany,<br>2 łyżki stołowe masła, <br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>4 ząbki czosnku,<br>1-2 kostki bulionu drobiowego,<br>200 g tartego parmezanu,<br>1 średnia cebula,<br>50 g selera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Bekon pokrój w cieniutkie paseczki i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor.<br>Obierz i umyj selera, zetrzyj go na tarce.<br>W dużym garnku zgotuj wodę, wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z