Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Filetów z kurczaka,
1 l wody,
sól,
pieprz,
korzeń pietruszki,
korzeń selera,
200 g orzechów włoskich,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
3 łyżki stołowe soku z cytryny,
125 g jogurtu naturalnego,
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek,
1/2 łyżeczki mielonej papryki,
2 łyżki stołowe oleju,
kapusta pekińska,
pęczek świeżej zieleniny
Seler i pietruszkę obierz, umyj, i pokrój w niewielkie kawałki, włóż do garnka z lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia. Dodaj filety z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i
Filetów z kurczaka,<br>1 l wody,<br>sól,<br>pieprz,<br>korzeń pietruszki,<br>korzeń selera,<br>200 g orzechów włoskich,<br>2 cebule,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 łyżki stołowe soku z cytryny,<br>125 g jogurtu naturalnego,<br>2 łyżki stołowe oliwy z oliwek,<br>1/2 łyżeczki mielonej papryki,<br>2 łyżki stołowe oleju,<br>kapusta pekińska,<br>pęczek świeżej zieleniny<br>Seler i pietruszkę obierz, umyj, i pokrój w niewielkie kawałki, włóż do garnka z lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia. Dodaj filety z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego