przestudź.<br>2. Przygotuj krem: twarożek utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, połą z bitą śmietaną. Napełnij kremem biskwity. Na koniec obłóż je malinami.<br>Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 360 kcal<br>cena za 1 porcję ok. 2,20 zł<br><gap><br>Bliny królewskie<br>(Z MIELONYM MIĘSEM)<br>Produkty na 6 porcji:<br>1kg startych ziemniaków, starta (na drobnych oczkach), cebula, 2 jajka, 5 łyżek mąki, kukurydzianej, sól, pieprz, olej <br>Na nadzienie: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego, pokrojona w kostkę cebula, sól, pieprz<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Do ziemniaków dodaj cebulkę, jajka, mąkę i przyprawy. Wszystkie składniki wymieszaj. Na gorącym oleju smaż placki - aż lekko się zrumienią