Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
50 dag marchwi, cukini, selera i białej części pora, 4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki masła, sól, pieprz Przygotować warzywa: marchew, cukinię, seler i por obrać, umyć i pokroić w słupki. Kolejno lekko obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki masła. (Wywar zachować do gotowania ryby). Osączone warzywa zmieszać i usmażyć na pozostałym maśle. Do warzyw dodać śmietanę i dusić, aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Doprawić solą i pieprzem.
Ryby sprawić, umyć, wyfiletować i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze z warzyw i osączyć.
Warzywa wyjmować z sosu łyżką cedzakową i układać na środku talerza, na wierzchu położyć
50 dag marchwi, cukini, selera i białej części pora, 4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki masła, sól, pieprz Przygotować warzywa: marchew, cukinię, seler i por obrać, umyć i pokroić w słupki. Kolejno lekko obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki masła. (Wywar zachować do gotowania ryby). Osączone warzywa zmieszać i usmażyć na pozostałym maśle. Do warzyw dodać śmietanę i dusić, aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Doprawić solą i pieprzem.<br>Ryby sprawić, umyć, &lt;orig&gt;wyfiletować&lt;/&gt; i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze z warzyw i osączyć.<br>Warzywa wyjmować z sosu łyżką cedzakową i układać na środku talerza, na wierzchu położyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego