Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
a 2,5 zł. Po chwili dymił przede mną talerz klasycznej, polskiej zupy. Silnie zabielona kwaśną śmietaną (kwaśną, nie gorzką!), z meniskiem wypukłym w porcelanowym talerzu, potwierdzającym jej nienaganną proweniencję. Śmietana owa nie była nawet ścięta, co nagminnie zdarza się w dobrych restauracjach, nie mówiąc już o barach.
Po pysznej zupie przyszła kolej na finał. W karcie stały m. in.: polędwica po meksykańsku 11 zł, polędwica z serem i czosnkiem też za 11 zł, schab po cygańsku a 11 zł, pieczeń wołowa z kaszą po 10 zł, która przez chwilę była moją faworytką oraz, jak zwykle, barowa trójca - gołąbki, schabowy i
a 2,5 zł. Po chwili dymił przede mną talerz klasycznej, polskiej zupy. Silnie zabielona kwaśną śmietaną (kwaśną, nie gorzką!), z meniskiem wypukłym w porcelanowym talerzu, potwierdzającym jej nienaganną proweniencję. Śmietana owa nie była nawet ścięta, co nagminnie zdarza się w dobrych restauracjach, nie mówiąc już o barach.<br>Po pysznej zupie przyszła kolej na finał. W karcie stały m. in.: polędwica po meksykańsku 11 zł, polędwica z serem i czosnkiem też za 11 zł, schab po cygańsku a 11 zł, pieczeń wołowa z kaszą po 10 zł, która przez chwilę była moją faworytką oraz, jak zwykle, barowa trójca - gołąbki, schabowy i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego