Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp mąkę, wymieszaj, by nie było grudek, i podsmaż jeszcze 5 minut. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, włóż kawałki ryby i gotuj 10 minut.
Dodaj do zupy drobniutko posiekany czosnek, szczypiorek, natkę pietruszki i koperek, ostrą papryczkę chili, obrane ze skórki pomidory, mielone orzechy włoskie rozprowadzone w niewielkiej ilości bulionu rybnego i gotuj około 10 minut. Zupa powinna być gęsta, o konsystencji gulaszu, i pikantna.
RADA: jeśli chcesz, możesz dodać do zupy pół szklanki ugotowanego na sypko
do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp mąkę, wymieszaj, by nie było grudek, i podsmaż jeszcze 5 minut. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, włóż kawałki ryby i gotuj 10 minut.<br>Dodaj do zupy drobniutko posiekany czosnek, szczypiorek, natkę pietruszki i koperek, ostrą papryczkę chili, obrane ze skórki pomidory, mielone orzechy włoskie rozprowadzone w niewielkiej ilości bulionu rybnego i gotuj około 10 minut. Zupa powinna być gęsta, o konsystencji gulaszu, i pikantna.<br>RADA: jeśli chcesz, możesz dodać do zupy pół szklanki ugotowanego na sypko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego