pieprz.<br><page nr=7><br><tit>Niezywkłe zapiekanki z ryb</><br>Nawet najbardziej rozpieszczony smakosz zje z wielkim apetytem zapiekankę z ryb. Podaj ją prosto z piecyka jeszcze gorącą i najlepiej w formie, w której była zapiekana. Tylko wtedy zaprezentuje się w pełnej krasie barwy i aromatu .<br><name type="prod">Bulion z makaronem</>,<br><name type="prod">kasza zapiekana z rybą</><br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 2 suszone grzyby, 10 dag makaronu, szczypta tymianku, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprz, sól, 2 łyżki natki.<br>Przygotowanie:<br>* Włoszczyznę oczyścić, obrać, pokroić na mniejsze części, następnie zalać 1,2 litra zimnej wody. Dodać cebule obraną, przekrojoną