Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sól.
Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.
Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: zupy-kremy najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.
DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
ZAWIJANIEC Z PAPRYKĄ

Na ciasto:
300 g mąki pszennej,
6 g drożdży,
1 łyżka oleju,
sól
Nadzienie :
150 g owczego sera,
100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,
1 czerwona cebula,
3
sól.<br>Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.<br>Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: zupy-kremy najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>ZAWIJANIEC Z PAPRYKĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Na ciasto:<br>300 g mąki pszennej,<br>6 g drożdży,<br>1 łyżka oleju,<br>sól<br>Nadzienie :<br>150 g owczego sera,<br>100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,<br>1 czerwona cebula,<br>3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego