Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 34
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.
Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8 zł, żurek "staropolski" już za 5,8 zł, kwaśnica za 5,2 zł itp. Wziąłem żurek i wyszedłem na swoje, choć wolę czuć w nim więcej żytniego kwasku. W zupie pływały w zgodzie ziemniaczki, boczek i szynka, i jajko, i grzybki, ale zamiast popularnych pieczarek zdecydowanie wolę grzyby prawdziwe, no - w ostateczności podgrzybki. Ale dopiero niewyobrażalne przeżycie dla smakosza, którego mało co może już zdziwić, to
Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.<br>Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8 zł, żurek "staropolski" już za 5,8 zł, &lt;dialect&gt;kwaśnica&lt;/&gt; za 5,2 zł itp. Wziąłem żurek i wyszedłem na swoje, choć wolę czuć w nim więcej żytniego kwasku. W zupie pływały w zgodzie ziemniaczki, boczek i szynka, i jajko, i grzybki, ale zamiast popularnych pieczarek zdecydowanie wolę grzyby prawdziwe, no - w ostateczności podgrzybki. Ale dopiero niewyobrażalne przeżycie dla smakosza, którego mało co może już zdziwić, to
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego