Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mięso, pozostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu.
2. Suszone pomidory wyjąć z zlewy, osączyć na sicie, żółty ser pokroić n niezbyt cienkie plastry, gałązkę bazylii opłukać, osuszyć, oddzielić listki.
3. Mięso osączyć z marynaty, rozłożyć na desce kuchennej, ułożyć na nim plastry żółtego sera, suszone pomidory i listki bazylii, zwinąć roladę.
4. Mięso ścisło obwiązać bawełnianą nicią, ułożyć w natłuszczonej brytfannie, posmarować olejem, piec 60-80 minut w 190oC, polewając wytwarzającym się sosem.
Przydatne w kuchni
Sos Tabasco
Tabsco to bardzo ostry sos otrzymywany z pikantnych papryczek. By zaostrzyć smak potrawy, wystarczy tylko kilka jego kropli. Można go dodawać do
mięso, pozostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu.<br>2. Suszone pomidory wyjąć z zlewy, osączyć na sicie, żółty ser pokroić n niezbyt cienkie plastry, gałązkę bazylii opłukać, osuszyć, oddzielić listki.<br>3. Mięso osączyć z marynaty, rozłożyć na desce kuchennej, ułożyć na nim plastry żółtego sera, suszone pomidory i listki bazylii, zwinąć roladę.<br>4. Mięso ścisło obwiązać bawełnianą nicią, ułożyć w natłuszczonej brytfannie, posmarować olejem, piec 60-80 minut w 190oC, polewając wytwarzającym się sosem.<br>Przydatne w kuchni<br>Sos &lt;name type="prod"&gt;Tabasco&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tabsco&lt;/&gt; to bardzo ostry sos otrzymywany z pikantnych papryczek. By zaostrzyć smak potrawy, wystarczy tylko kilka jego kropli. Można go dodawać do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego