Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
cukrem. Lekko ostudzić. Wsypywać po łyżce mąkę,, nie przerywając ubijania. Na koniec dodać szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.
Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, rozpuścić na parze. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem. Stale ubijając dodawać po łyżce mieszaninę czekolady, kawy i kakao. Na końcu wlać rum. Ucierać, aż powstanie gęsta, puszysta
cukrem. Lekko ostudzić. Wsypywać po łyżce mąkę,, nie przerywając ubijania. Na koniec dodać szczyptę soli i wanilię (przeciąć laskę i wyskrobać z niej środek). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Wyjąć je na ściereczkę (spodem do gory), usunąć papier i szybko zwinąć razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia na 1-2 godz.<br>Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Dodać połamaną na kawałki czekoladę, rozpuścić na parze. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem. Stale ubijając dodawać po łyżce mieszaninę czekolady, kawy i kakao. Na końcu wlać rum. Ucierać, aż powstanie gęsta, puszysta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego