farszem
Korpus Języka Polskiego PWN
Autentyczne przykłady użycia w piśmie i mowie zgromadzone w Korpusie
- ... dualizmem wpisanym w mechanizm filogenezy każdej najpodlejszej drobiny z replikacyjnym farszem. Więc jestem ja, który jestem i który będę i w...
- ... kawałki, jabłka i pomarańcze wymieszać z posiekanymi orzechami i winem, farszem wypełnić tuszkę, spiąć skore, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury...
- ... w głębokim oleju, na zimno lub podagrzewaną lub po wypełnieniu farszem i zawsze z dodatkiem naszego mixu.
Tijuana guacmole mix. W... - ... suchymi płatami makaronu (gdyby się nie mieściły, pokruszyć brzegi), przykryć farszem, polać beszamelem (przygotowanym jak w przepisie na lasagne po bolońsku...
- ... doskonały dodatek do zup i marynatów oraz zaprawiania mięs i farszów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Morliny
Smak, zdrowie i... - ... węgorza , śledzia. Dodaje się ją do sałatek warzywno - mięsnych, drobiowych farszów, deserów i ciast. Podnosi smak potraw przygotowanych z użyciem pomidorów...
- ... doskonałym dodatkiem do zup, sosów, potraw z drobiu, dziczyzny, ryb, farszów i jako składnik zalewy octowej do marynowania. Estragon dodawany może...
- ... PRICE
Najlepsza Cena
Estragon
Estragon dodawany jest do mięs, twarogów, farszów, masła ziołowego oraz sałatek warzywnych.
Jest składnikiem sosów typu bearnaise... - ... Estragon
Estragon dodawany jest do mięs, twarogów, farszów, masła ziołowego oraz sałatek warzywnych.
Jest składnikiem sosów typu bearnaise... - ... i od mąki, z której zrobiono makaron, i od wilgotności farszu. Trzeba też pamiętać, że surowe lasagne zapieka się o 15...
- ... z pieczywem.
RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym... - ... wyparuje zawarta w nich woda. Cebulę z pieczarkami dodaj do farszu. Rolada zyska smaku, jeśli dodasz do niej drobno posiekaną natkę...
- ... jest do mousski i zapiekanek, baraniny i wieprzowiny, także do farszu. Przyprawy są bardzo aromatyczne, jednak nie ostre. Mieszanka nadaje się...
- ... smakkują z surówką z sezonowych warzyw.
RADA: chcąc wzbogacić smak farszu mięsnego, możesz dodać do niego ugotowane na twardo, drobno posiekane... - ... Doskonała do soublki i gyros, szczególnie do pieczonej baraniny, wołowiny, farszu i tłustych ryb. Może również zastąpić czarny pieprz stołowy.
Green... - ... przekąskę lub z pieczywem, jako danie na kolację.
RADA: do farszu z kalmarów możesz dodać sparzoną i drobniutko posiekaną cebulę - przekąska... - ... podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj do przygotowanego farszu i starannie wymieszaj na jednolitą masę.
Dopraw solą i pieprzem... - ... grupy B.
Doskonale nadaje się do sałatek lub jako składnik farszu do pierogów, krokietów i past.
Sposób przygotowania:
soczewicę należy gotować... - ... przygotować szablony, mogą być z tektury), na każdy nakładamy odrobinę farszu smarujemy rozmąconym jajkiem i zlepiamy. Gotujemy 4 min we wrzącej...
- ... na złoty kolor, posyp solą i pieprzem, następnie dodaj do farszu mięsnego. Wymieszaj. Żaroodporne naczynie do zapiekania lub brytfannę wysmaruj masłem...