Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać.


DOBRE RADY
SAŁATKA SZWAJCARSKA

Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal
200 g żółtego sera,
200 g szynki,
200 g wiśni,
2 łodygi selera naciowego, 250 g makaronu,
2 łyżki stołowe octu winnego,
3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,
1 żółtko,
50 g orzechów włoskich,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.
Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego
Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA SZWAJCARSKA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 243 kcal<br>200 g żółtego sera,<br>200 g szynki,<br>200 g wiśni,<br>2 łodygi selera naciowego, 250 g makaronu,<br>2 łyżki stołowe octu winnego,<br>3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>1 żółtko,<br>50 g orzechów włoskich,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.<br>Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego