i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.<br>Podawać z chlebem.<br>Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>PO MAROKAŃSKU</tit1><br>90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty<br><tit1>FLAKI</tit1><br>1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz<br><tit1>FASOLA Z MIĘSEM</tit1><br>50 dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po 1 łyżeczce kminku i papryki, 1 główka czosnku, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, pieprz<br><tit1>KIEŁBASKI WOŁOWE</tit1><br>50 dag wołowego