Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżeczka zmielonego kminku, sól
SOS MIĘSNO-POMIDOROWY
1 kg mięsa wołowego bez kości, 2 kg pomidorów, 6 ząbków czosnku, 1/3 szklanki oliwy, 1 łyżka zmielonego kminku, cukier, sól i pieprz
Przygotować bakłażany: warzywa umyć, osuszyć, obrać "w zebrę", tj. co drugi pasek skórki zostawić, pokroić w plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć, a następnie pokroić w grubą kostkę i gotować 15 min na parze. Czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć 5 min na oliwie razem z papryką, solą, pieprzem cayenne i kminkiem. Na 1 min przed końcem smażenia wlać ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem
łyżeczka zmielonego kminku, sól<br>SOS MIĘSNO-POMIDOROWY<br>1 kg mięsa wołowego bez kości, 2 kg pomidorów, 6 ząbków czosnku, 1/3 szklanki oliwy, 1 łyżka zmielonego kminku, cukier, sól i pieprz<br>Przygotować bakłażany: warzywa umyć, osuszyć, obrać "w zebrę", tj. co drugi pasek skórki zostawić, pokroić w plastry, posolić, po 15 min opłukać i osączyć, a następnie pokroić w grubą kostkę i gotować 15 min na parze. Czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć 5 min na oliwie razem z papryką, solą, pieprzem cayenne i kminkiem. Na 1 min przed końcem smażenia wlać ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego