Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wino z rodzinnej firmy w Riquewihr "Hugel & Fils". Bardzo przyjemne, na początek pasujące do prostych przystawek. Gdyby ktoś chciał podać wino różowe, polecam Chiaretto "Bolla" (cena 33 zł), włoskie z regionu Veneto Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.

* Dania główne:

- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane
wino z rodzinnej firmy w Riquewihr "Hugel &amp; Fils". Bardzo przyjemne, na początek pasujące do prostych przystawek. Gdyby ktoś chciał podać wino różowe, polecam Chiaretto "Bolla" (cena 33 zł), włoskie z regionu Veneto Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.<br><br>&lt;tit&gt;* Dania główne:&lt;/&gt;<br><br>- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego