Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
Surówka z rzepy


Chleb Huculski
Zalecenie: Kroić z powagą i jeść z takim namaszczeniem, jakby miał być to ostatni chleb w Twoim życiu. Nie licząc tych pakowanych w worki foliowe o przedłużonym terminie spożycia. Pomyśl o tych, którzy nawet tego go nie mają.

Wczuj się w klimat...
Na Huculszczyźnie, w Bieszczadach, w Czarnochorze stanowił często jedyny posiłek na przednówku. Jeśli był. Kiedyś samemu wypiekano chleb. Prawdziwy chleb. W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.
Statystyka
Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.
Ilość ugoszczonych osób
Surówka z rzepy&lt;/&gt; <br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Chleb Huculski&lt;/&gt;<br>Zalecenie: Kroić z powagą i jeść z takim namaszczeniem, jakby miał być to ostatni chleb w Twoim życiu. Nie licząc tych pakowanych w worki foliowe o przedłużonym terminie spożycia. Pomyśl o tych, którzy nawet tego go nie mają. <br><br>Wczuj się w klimat...<br>Na Huculszczyźnie, w Bieszczadach, w Czarnochorze stanowił często jedyny posiłek na przednówku. Jeśli był. Kiedyś samemu wypiekano chleb. Prawdziwy chleb. W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.<br>Ilość ugoszczonych osób
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego