Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
sosu pieczeniowego, 2 cebule (20 dag), 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki oleju, 10 ziaren jałowca, sól, pieprz
Przygotować ciasto: ciasto rozmrozić, wyciąć z niego prostokąty lub romby, smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos: cebule obrać i pokroić na plasterki. Jałowiec rozgnieść w moździerzu. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku
sosu pieczeniowego, 2 cebule (20 dag), 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki oleju, 10 ziaren jałowca, sól, pieprz<br>Przygotować ciasto: ciasto rozmrozić, wyciąć z niego prostokąty lub romby, smarować je roztrzepanym jajkiem i układać po trzy: jeden na drugim. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.<br>Przygotować farsz: wątróbkę umyć, osączyć, oczyścić z błon oraz żył i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos: cebule obrać i pokroić na plasterki. Jałowiec rozgnieść w moździerzu. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego