Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka i pomidora.
RADA: bulion na mięsie będzie klarowny, jeśli zalejesz mięso zimną wodą i gotując na mocnym ogniu, stale będziesz zbierać pianę.
MIĘSO
PIECZEŃ CIELĘCA
Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 416 kcal
1 kg cielęciny,
100 g słoniny,
mielona czerwona papryka,
150 g masła,
4 duże marchewki,
1 kalafior,
szklanka groszku konserwowego,
sól i pieprz do smaku,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki śmietany
Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i
go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka i pomidora. <br>RADA: bulion na mięsie będzie klarowny, jeśli zalejesz mięso zimną wodą i gotując na mocnym ogniu, stale będziesz zbierać pianę.<br>MIĘSO<br>&lt;name type="prod"&gt;PIECZEŃ CIELĘCA&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 416 kcal<br>1 kg cielęciny,<br>100 g słoniny,<br>mielona czerwona papryka, <br>150 g masła,<br>4 duże marchewki,<br>1 kalafior,<br>szklanka groszku konserwowego,<br>sól i pieprz do smaku,<br>2 ząbki czosnku,<br>3 łyżki śmietany<br>Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego