Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.
Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.
RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.
DOBRE RADY MIĘSO
OGÓRKI Z CIELĘCINĄ

Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal
6 ogórków,
200 g cielęciny,
1 cebula,
1 łyżka stołowa oleju,
czarny mielony pieprz,
sól do smaku,
Sos:
3 łyżki oleju,
2 szklanki wody,
1 łyżeczka mąki,
sok z jednej cytryny,
zielenina
Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż
sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.<br>Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.<br>RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; MIĘSO<br>OGÓRKI Z CIELĘCINĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal<br>6 ogórków,<br>200 g cielęciny,<br>1 cebula,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku,<br>Sos:<br>3 łyżki oleju,<br>2 szklanki wody,<br>1 łyżeczka mąki, <br>sok z jednej cytryny, <br>zielenina<br>Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego