Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami <name type="prod">mozzarelli</> i <name type="prod">parmezanem</>. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane <name type="prod">parmezanem</> i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze 200&730;C<br><gap><br>Viva la pasta!<br><name type="prod">Cannelloni</> alla sorrentina<br><name type="prod">Cannelloni</> sorenckie<br>12 płatów <name type="prod">lasagne</>, 20 dag <name type="prod">ricotty</>, 25 dag <name type="prod">mozzarelli</>, 10 dag startego <name type="prod">parmezanu</>, 10 dag szynki, cebula, 10 listków bazylii, łyżka masła, pieprz, sól. Sos beszamelowy: 4 dag masła, 4 dag maki, półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie