warzyw. Polać 3 łyżkami ciepłego sosu. Wstążki warzyw: umieścić pokrojone warzywa w naczyniu z zimną wodą, przykryć i włożyć do lodówki na 1 do 4 godzin, aż warzywa uformują wstążki. Osuszyć, przykryć i zamrozić.<br><gap> </><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">Swedeponic</><br>Kolendra<br>Stosowanie<br>Świeże listki kolendry są doskonałym dodatkiem do zup, sosów i dań kuchni azjatyckiej. Dojrzałe owoce są przyprawą stosowaną do konserwowania mięsa, papryki, kapusty.<br>Pochodzenie i walory<br>Pochodzi z rejonów śródziemnomorskich. Poprawi trawienie, pobudza apetyt, oczyszcza krew, łagodzi skurcze oraz wzmacnia organizm.<br>Przepis<br>Ziemniaki w ziołach<br>Składniki:<br><gap><br>Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Przelać zimną wodą, obrać, polać olejem, doprawić pieprzem i solą. Przełożyć na blachę