Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
składnik farszu do pierogów, krokietów i past.
Sposób przygotowania:
soczewicę należy gotować około 20-30 minut w niewielkiej ilości
osolonej wody, często mieszając.
Farsz z zielonej soczewicy
Ugotowaną soczewice przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać podsmażona na tłuszczu pokrojoną cebulę, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem sosem sojowym
i majerankiem.
Dokładanie wymieszać. Tak przygotowaną masę używać jako nadzienie do pierogów
lub krokietów.
Zależnie od upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)
Białko 24,2g
Węglowodany 60.8g
Tłuszcz 0,6g
Błonnik 10,6g

CENOS
składnik farszu do pierogów, krokietów i past.<br>Sposób przygotowania:<br>soczewicę należy gotować około 20-30 minut w niewielkiej ilości <br>osolonej wody, często mieszając.<br>Farsz z &lt;name type="prod"&gt;zielonej soczewicy&lt;/&gt;<br>Ugotowaną soczewice przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać podsmażona na tłuszczu pokrojoną cebulę, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem sosem sojowym <br>i majerankiem.<br>Dokładanie wymieszać. Tak przygotowaną masę używać jako nadzienie do pierogów <br>lub krokietów.<br>Zależnie od upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.<br> Wartość odżywcza w 100g<br>Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)<br>Białko 24,2g<br>Węglowodany 60.8g<br>Tłuszcz 0,6g<br>Błonnik 10,6g&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;CENOS
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego