Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pęczek świeżej zieleniny
Seler i pietruszkę obierz, umyj, i pokrój w niewielkie kawałki, włóż do garnka z lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia. Dodaj filety z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.
Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką
pęczek świeżej zieleniny<br>Seler i pietruszkę obierz, umyj, i pokrój w niewielkie kawałki, włóż do garnka z lekko osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia. Dodaj filety z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i solą do smaku.<br>Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.<br>Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego