Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 cebula pokrojona w kostkę
wędzony boczek pokrojony w kostkę - 100 g
2 kiełbasy śląskie pokrojone w plasterki
majeranek do smaku
Boczek, kiełbasę i cebulę wymieszaj i podsmaż, całość dodaj do ugotowanej fasoli. Zupę krem z pomidorów KNORR wsyp do 250 ml wody i dokładnie wymieszaj, wlej do potrawy, zagotuj. Dopraw majerankiem. Gotowe.
Klopsiki rybne
Składniki:
Zupa cebulowa Knorr
drobno posiekane filety rybne - 250 g
pieczarki pokrojone w paseczki - 250 g
1 jajko
bulka tarta
olej
Podsmażone na patelni pokrojone w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową KNORR starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę
1 cebula pokrojona w kostkę<br>wędzony boczek pokrojony w kostkę - 100 g<br>2 kiełbasy śląskie pokrojone w plasterki<br>majeranek do smaku<br>Boczek, kiełbasę i cebulę wymieszaj i podsmaż, całość dodaj do ugotowanej fasoli. Zupę krem z pomidorów &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; wsyp do 250 ml wody i dokładnie wymieszaj, wlej do potrawy, zagotuj. Dopraw majerankiem. Gotowe.<br>Klopsiki rybne<br>Składniki: <br>Zupa cebulowa &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>drobno posiekane filety rybne - 250 g<br>pieczarki pokrojone w paseczki - 250 g<br>1 jajko<br>bulka tarta<br>olej<br>Podsmażone na patelni pokrojone w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego